Ioga per a embarassades

Ioga per a embarassades

Des de les primeres setmanes de gestació podem notar que el nostre cos comença a experimentar diferents canvis, per algunes són poc evidents i per altres molt. El cos comença un procés de transformació per acollir una nova vida, a les classes de ioga prenatal busquem trobar un espai per seguir cuidant el cos físic a través de moviments i postures que treballen l’elasticitat, la resistència i la força, però també cuidem la part emocional, treballem la respiració i la relaxació per poder gaudir d’aquesta etapa.

L’hora de classe també ens permet compartir un moment d’absoluta presència per el petit o la petita que creix dins nostra, i ens permet escoltar les nostres pròpies necessitats de les que a vegades per l’estrès dels dia a dia ens podem oblidar.

Els moviments que realitzem durant les classes respecten completament la fisiologia de la dona, i fem exercicis per alliberar les zones que necessitem estiguin més elàstiques per facilitar el part, així com aquelles zones que es tendeixen a carregar.

Quins són els beneficis del ioga prenatal?

 

Com altres tipus de classes de preparació al part i a la maternitat, les classes de ioga prenatal són una aproximació a diferents exercicis que estimulen des del treball físic amb estiraments, o treballs per tonificar, com el treball per centrar-se mentalment, i diversos treball enfocats a la respiració.

 

Diferents investigacions suggereixen que el ioga prenatal és segur i pot tenir molts beneficis per les dones embarassades així com també pels nadons.

 

Per exemple, alguns estudis han suggerit que el ioga prenatal pot:

 

  •       millorar el son 
  •       reduir l’estrès i l’ansietat
  •       incrementar la força, flexibilitat I resistència dels músculs implicats en el part
  •       disminuir el mal d’esquena, nàusees, síndrome del túnel carpià, mals de caps i el fet de tenir una respiració    curta
  •       disminuir el risc de patir hipertensió associada  a l’embaràs i restricció del creixement intrauterí

 

(escrit extret de la Clínica Mayo dels Estats Units)

 

Preu: 32€/mes 1 classe a la setmana o bé, 52€/mes 2 classes a la setmana.

 

Lloc: Centre de Salut Natural Gironella

C/ Barcelona, 9 (Cal Bassacs)

679 55 65 85

 

Horaris:   Dimarts 17:30-18:30

                Dijous 12:00-13:00

 

Professora: Gemma Estrada.

Professora de ioga acreditada per l’ “Academy of Yoga Science” australiana. Especialitzada en ioga integral (cos, ment, esperit), seguint les directrius de l’escola i tradició Satyananda (2011-2015).

Formada en ioga per embarassades amb l’Agnès Mateu i la Imma Campos al Happy Yoga de Barcelona (2015).

Mare d'una nena, ha practicat el ioga des de petita i també durant tot l'embaràs.

Llicenciada en Biologia Sanitària per la UB compagina la visió de la ciència tradicional mil·lenària del ioga, amb la investigació i lectura dels últims estudis científics que posen de manifest l’eficàcia i la necessitat de les pràctiques del ioga, la meditació i la relaxació en el benestar. 

Escrit el 17/09/2016 0 328

Deixa un comentariDeixa una resposta

Has d'estar registrat per escriure un comentari.

Vistos Recentment

Sense productes

Menu