Acupuntura

Acupuntura

“Evitar la malaltia és viure en harmonia amb les forces de la naturalesa.”

Shen Nong (autor del Ben Cao Jing, clàssic xinès del segle 1~2 DC)

 

La medicina tradicional xinesa es basa en la concepció del món (macro-cosmos), i per tant del cos (micro-cosmos), com un tot interrelacionat en el qual, el funcionament d’una part  no pot ser aïllat del de tota la resta.

La teràpia sempre va orientada a facilitar el procés d’auto-reparació, que és natural en tots els éssers vius, i a re-establir l’expressió de l’harmonia interna, recuperant així l’estat de benestar i salut intrínsecs en qualsevol de nosaltres.

L’acupuntura és un dels mètodes emprats dins l’àmbit de la medicina tradicional xinesa.

En la sessió d’acupuntura s’estableix un diàleg entre l’expressió de la vitalitat del pacient (que anomenem Qi) i la de l’acupuntor, que l’escolta molt atentament. A partir d’aquest diàleg, es reconeixen tant les zones restringides com els punts on convé actuar (mitjançant la inserció d’agulles o altres tècniques que no impliquin traspassar la pell). D’aquesta manera es recupera la lliure circulació de la vitalitat (Qi), que és el precedent necessari pel restabliment de l’estat de salut i benestar. 

La Bet Carreras és l'acupuntora que treballa al Natural, demana hora al 646 147 282.

Vaig començar a estudiar Medicina Tradicional Xinesa a Barcelona l’any 2007 a l’ESMTC.

Al acabar els estudis, al 2012, me’n vaig anar a la Xina, on vaig estar treballant en tres hospitals adscrits a les universitats de Beijing, Nanjing i Yunnan respectivament,  durant 8 mesos.

A finals del 2015, impulsada per la curiositat pels textos clàssics de medicina oriental, així com per poder oferir mètodes de tractament menys invasius, vaig començar a estudiar diferents tècniques d’acupuntura japoneses, com la teràpia de meridians (Keiraku Chiryo),  el mètode Manaka, i mètodes de síntesi com l’Acupuntura Biodinàmica Clàssica o Engaging Vitality, que integra, a la pràctica de l’acupuntura, tècniques modernes de palpació, majoritàriament provinents de l’osteopatia.

Escrit el 23/08/2017 0 282

Deixa un comentariDeixa una resposta

Has d'estar registrat per escriure un comentari.

Vistos Recentment

Sense productes

Menu