TERÀPIA de POLARITAT (Dr. Stone)

La Teràpia de Polaritat és un sistema terapèutic holístic, que integra coneixements de la tradició mèdica oriental i occidental. És una tècnica que treballa a nivell profund, de manera senzilla i molt respectuosa amb la persona. 

Va ser desenvolupada pel Dr. Randolph Stone (1890-1981), a través de la seva experiència en la consulta com a osteòpata, quiropràctic i naturòpata als Estats Units. Però va ser amb la incorporació dels principis de la ciència ayurvèdica quan va néixer la Teràpia de Polaritat. El Dr. Stone havia vist que només aplicant els principis mecanicistes en la teràpia no aconseguia resultats que duressin, es va adonar que mancava alguna cosa. La resposta la va trobar en l'ayurveda i en el yoga. Va entendre que la vida és moviment, i el moviment és la manifestació de l'energia o força vital amb la que tots i cadascú de nosaltres neix.  

El Dr. Stone considerava que la salut és el resultat directe de la lliure expressió de l'ànima a través de la ment i del cos. Deia que una persona així, irradia pau i felicitat a tot el seu entorn. 

L'energia vital és la que dóna moviment i posteriorment forma (idees, accions, estructura) Aquesta energia es mou en base al principi de polaritat: l'expansió/contracció o repulsió/atracció de la pulsació universal. Aquest moviment és la base de tota relació, o comunicació entre dos pols o camps oposats, que acaben generant el moviment. Aquesta energia s'expressa en el cos a través dels 5 elements: éter, aire, aigua, foc i terra.  Aquesta polaritat és coneguda com a ying i yang en la medicina tradicional xinesa o com als tres gunes en ayurveda.WL6wnRP7TTSGs7BGImZojfAWpiw7vB8Axwi_FD_R

Entenem que l'energia emana d'una Font, es posa en moviment gràcies a les relacions polars, troba la seva expressió en la forma material i finalment, retorna a la font original. De manera que veiem a l'ésser humà com un camp energètic, el qual està format per diferents petits canals energètics, l'obstrucció dels quals genera un desequilibri en el sistema que acabarà generant la malaltia.  Restablint aquesta lliure circulació energètica, la salut es restableix.  

Entenent salut com a la màxima expressió de benestar a nivell físic, mental i emocional. 

Tot aquest entramat d'energies te una estructura determina la qual rep el nom d'anatomia energètica  i és el que sustenta del funcionament del cos humà. Aquesta anatomia i el seu bon funcionament són la base de la teràpia de polaritat. 

El Dr Stone considerava que si realment una persona vol salut, ha d'estar disposada a treballar per aconseguir-la, de la mateixa manera que ho fem per obtenir riquesa, educació o qualsevol altre cosa la vida. Som allò que pensem, allò que busquem. En aquest sentit la Teràpia de Polaritat parteix de la base filosòfica de generar hàbits de pensament i d'acció positius, que ens portin a recollir els resultats que anhelem a la vida. Pel Dr. Stone els processos mentals i l'actitud del pacient, el que tem, creu o pensa, afecten a la seva salut i pot generar bloquejos energètics en el camp emocional, així com en la pauta mental que governa l'essència energètica. El Dr. Stone considerava que per tenir salud, l'hem de conservar en la ment com un patró ideal i un objectiu pel qual treballar. Un ment serena i conscient, lliure de necessitats i desitjos, és la clau de la veritable salut. Les nostres energies mentals i emocionals es converteixen en química a través de les energies subtils. "Som el que sentim i el que pensem."Què fa el terapeutaZTAc8zksnetydiibnne9sdQ89Oc-cY3_gdm34ZZV

Durant una sessió de TP, el terapeuta avalua l'expressió a nivell corporal d'aquesta energia subtil, busca on pot estar encallada l'energia que en un moment donat es volia expressar, per tornar-la a fer circular, per tal que es pugui completar el cicle pel qual es va formar. Això es fa a través de tocs terapèutics, que es basen en el coneixement i la compressió dels mapes d'anatomia energètica descrits pel Dr. Stone.

Es busca restablir les relacions energètiques per tal que hi hagi un lliure flux de l'energia vital. 

A nivell físic és un treball enfocat al sistema craneosacral, al sistema nerviós i al sistema múscul-esquelètic. 

IbcbRimEE8x37gF2X1lyixgj6GDOniNYUD7Mfp-wPer posar un exemple, podem entendre que qualsevol sentiment retingut, qualsevol frustració acumulada, genera un estancament energètic que es manifesta a nivell somàtic (físic), com a mal de cap, angoixa, dolor cervical, males digestions, insomni... Amb els tocs terapèutics busquem harmonitzar aquest desequilibri i alliberar aquesta energia estancada, desapareixent així el símptoma físic.


Vistos Recentment

Sense productes

Menu